ÁÁ ma megkóstoltam a csírát vagy mit.. :D Lucerna | búza | retek csíra.
Miért jó?
Csírázáskor a magokban eltárolt enzimek aktívakká vállnak. Ezek a fehérjék az anyagcsere katalizátorai, amelyek beindítják a szervezet kémiai reakcióit. A helytelen életmód, az egészségtelen táplálkozás, korunk civilizációs hatásai, a stressz, a zaj, a félelem, a teljesítmény kényszer, a betegségek sokat elvesznek a szervezet energiáiból, az egyensúly idővel felborul, és egyre nehezebben tudunk ellenállni a súlyos betegségeknek.
Az egészséges táplálkozás alapja a zöld étrend, az élő élelmiszerek fogyasztása.
A csírák kiváló forrásai az A, B-komplex, C, D, E, G, H, K, U vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Bennük a kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód mind természetes, azaz a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható alakban vannak jelen. Még a kis mennyiségben elfogyasztott csíra is magas tápértékű eleme lehet napi étkezésünknek.
A csírákat „előre feldolgozott tápláléknak” tekinthetjük, amely a szervezetünket tehermentesíti. A biocsírák salaktalanítanak, különösen lábadozás idején segítenek regenerálódni a betegnek. A csírák 25 százalékkal több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de nem hizlalnak, mert nincs bennük zsír, koleszterin, antibiotikum, hormon, és teljes egészében emészthetőek, „élő élelmiszerekként” azonnali energiát adnak. Tökéletes kombinációban tartalmazzák az egészséges élethez szükséges elemeket, ásványi sókat.
És rászoktam a zöld teára is.
Miért jó?
A zöldtea egészségmegőrző, nyugtató, frissítő hatása elsősorban kémiai összetevőinek köszönhető – a polifenolok, a koffein és az aromaanyagok hatóanyagainak. És még méregtelenít is. :D :)
*egyébként a csíra FINOM. Ez azoknak szól, akik még nem ettek. :) Fűízve van, vagy nem is tudom. :D De nem rossz. ESKÜ. :)