★Pιcιιн Mαησ_Θ♥     

Kittii. | piciihmano | 14 | tatabányaa.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egészséges életmód?

2010.01.10. 18:58

szerző: KittyMano_0

ÁÁ ma megkóstoltam a csírát vagy mit.. :D Lucerna | búza | retek csíra.

Miért jó?

Csírázáskor a magokban eltárolt enzimek aktívakká vállnak. Ezek a fehérjék az anyagcsere katalizátorai, amelyek beindítják a szervezet kémiai reakcióit.  A helytelen életmód, az egészségtelen táplálkozás, korunk civilizációs hatásai, a stressz, a zaj, a félelem, a teljesítmény kényszer, a betegségek sokat elvesznek a szervezet energiáiból, az egyensúly idővel felborul, és egyre nehezebben tudunk ellenállni a súlyos betegségeknek.

Az egészséges táplálkozás alapja a zöld étrend, az élő élelmiszerek fogyasztása.
A csírák kiváló forrásai az A, B-komplex, C, D, E, G, H, K, U vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Bennük a kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód mind természetes, azaz a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható alakban vannak jelen.  Még a kis mennyiségben elfogyasztott csíra is magas tápértékű eleme lehet napi étkezésünknek.

A csírákat „előre feldolgozott tápláléknak” tekinthetjük, amely a szervezetünket tehermentesíti. A biocsírák salaktalanítanak, különösen lábadozás idején segítenek regenerálódni a betegnek. A csírák 25 százalékkal több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de nem hizlalnak, mert nincs bennük zsír, koleszterin, antibiotikum, hormon, és teljes egészében emészthetőek, „élő élelmiszerekként” azonnali energiát adnak. Tökéletes kombinációban tartalmazzák az egészséges élethez szükséges elemeket, ásványi sókat.

És rászoktam a zöld teára is.

Miért jó?

A zöldtea egészségmegőrző, nyugtató, frissítő hatása elsősorban kémiai összetevőinek köszönhető – a polifenolok, a koffein és az aromaanyagok hatóanyagainak. És még méregtelenít is. :D :)

*egyébként a csíra FINOM. Ez azoknak szól, akik még nem ettek. :) Fűízve van, vagy nem is tudom. :D De nem rossz. ESKÜ. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kittymano.blog.hu/api/trackback/id/tr851661887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása